perjantai 16. syyskuuta 2011
Oletko joskus kadottanut ihmisen? Puhellinnumero on hukassa/poissa käytöstä etkä löydä facebookistakaan? Tiedät vain sähköpostiosoitteen? Vai haluatko kenties tarkastaa kenelle numero kuuluu? Missä joku henkilö asuu? Vai haluatko vain "stalkkeroida" jotakuta? Minulle tulee aika aijoin mieleen ihmisiä joiden kuulumiset haluaisin haluaisin pitkästä aikaa tietää. Joskus minulla on vain sähköpostiosoite, joskus vain nimi. Aina kuitenkin olen löytänyt heidät - kiitos internetin. On myös mielenkiintoista katsoa mitä internetistä voikaan löytää itsestään. Tässä perusvinkit miten löytää ihminen internetin avulla:


Tiedät vain nimen:
Jos tiedät henkilön nimen ja haluat tietää hänen osoitteensa tai puhelinnumeron yksinkertaisimman tavan tarjoaa Eniron henkilöhaku. 25 sentin hintaisella rekisteröinnillä saa käyttöönsä yli 6 miljoonan numeron ja yhteystiedot. Voit hakea nimellä tai puhelinnumerolla. Todella nopea ja kätevä tapa kunhan henkilöllä ei ole käytössä salattua numeroa.

Tiedät vain puhelinnumeron:
Ilmainen ja hyvin tehokkaaksi havaittu tapa löytää ihminen puhelinnumeron perusteella on Google ja hakusanana puhelinnumero yhteen pötköön kirjoitettuna. Jos henkilö on myynyt koskaan omaisuuttaan netissä tällä löydät varmasti nimen ja asuinpaikkakunnan. Jos ei henkilöä näin löydy Eniron henkilöhaku tarjoaa taas loistavan vaihtoehdon 25 sentin hintaisella rekisteröinnillä kunhan puhelinnumero ei ole salainen.

Tiedät vain sähköpostiosoitteen:
Kaikista yksinkertaisin ja helpoin tapa on kirjoittaa tämä osoite Facebookin hakukenttään jolloin - jos henkilö on rekisteröinyt sähköpostiosoitteensa facebookkiin - löydät henkilön ja voit ottaa yhteyttä häneen facebookkia käyttäen. Tätä kautta et tosin saa hänen osoitettaan/puhelinnumeroa selville.

Salainen numero, ei facebookissa, ei löydy internetistä:
Tässäkin tilanteessa on vielä yksi mahdollinen ratkaisu: väestörekisterikeskuksen osoitepalvelu. Voit 1.23€ hintaan ostaa osoitetiedot henkilöstä mutta tässä vaihtoehdossa todellakin tarvitset tietää ihmisestä enemmän kuin vain nimi. Jos tuloksia löytyy useampi kuin yksi veloitetaan haun hinta silti etkä näe mitään. Syntymävuosi ja asuinpaikkakunta (entinen tai nykyinen) on ainakin hyvä tietää hakutulosten rajaamiseksi.

Tahdot vain stalkata jonkun ihmisen kaikki internetprofiilit läpi:
Silloin pipl.com on loistava vaihtoehto. Kirjoitat henkilön nimen tai sähköpostin ja se latoo eteesi kaikki internetistä löytämänsä profiilit jotka käyttäjä on rekisteröinyt.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

tämä pitää pistää korvan taakse! :)

Elina kirjoitti...

Hahah, täähän oli mielenkiintonen :--------D Harmi vaan että useimmat hukassa olevat tyypit on ulkomaalaisia ja niistä lähinnä etunimet tiedossa..... Niin ja hei sekin saattaa auttaa jos etsittävän sähköpostin loppuosa on jotenkin erikoinen, sen googlettamalla saattaa löytää lisätietoa - kokeiltu ja menestytty!

Unknown kirjoitti...

miten voisin löytää ystäväni italiasta..hän soitti kitaraa Nick d Agostinon ravintola orkesterissa.Viimeksi tavattiin 1960 luvun loppupuolella..hänen nimensä on Alfio Coco.

Unknown kirjoitti...

kumpa tietäisi mistä etsiä.Etsin muusikko Alfio coco,ikä ehkä 70-77 vuotta ja asuu italiassa.

Unknown kirjoitti...

Mitä jos on nähnyt ihmisen vain kerran ja ei tiedä hänen nimeään tai mitään?

Unknown kirjoitti...

Etsin Ernestoa asuu Suomessa,on 50v muuta en sitten tiedäkkään,ai niin Uudestakaupungista matkaa hänen asuin paikkaansa 58-59km.joten mistä löydän tuon henkilön

Unknown kirjoitti...

Etsin Risto Leppasta han oli toissa Valtion Pukutehtaalla Hameenlinnassa 1968-70.Han on vaatturi tai raatali.Ika on noin 70v. Vaikeeta tama hakeminen taalta Canadasta,mutta olisi tosi tarkeeta saada yhteys, en tarvi kun puhelin numeron etta voisin soittaa edes.

Lukijat