tiistai 6. syyskuuta 2011
Olen jo pitkään haaveillut jonkinlaisesta kotistudiosta valokuvaukseen jossa voisin kuvata henkilökuvia. Olen miettinyt että makuuhuoneessani on juuri ihanteellinen syvennys mihin saisi taustakankaan ja jäisi vielä tilaa muuhunkin. Katselin suomalaisten valokuvaustarvike nettikauppojen valikoimia ja kaikki taustakankaat olivat aivan liian kalliita minun budjetilleni, halvimmillaan 150€. Onneksi apu löytyi jälleen kerran ulkomailta ja Amazonin verkkokaupasta löysinkin aivan täydellisen taustakankaan ja telineen sille hyvin edullisessa paketissa. Postikuluineen telineen ja kankaan hinnaksi tuli hiukan alle 30€. 150€ verrattuna siis todellinen löytö. Tänään tulikin jo sähköpostiin jo vahvistus että teline kankaineen on lähtenyt kohti suomea - jännityksellä odotellaan!

Valokuvausstudio tarvitsee tietenkin taustan lisäyksi valaistusta. Aluksi harkitsin vanhojen raksavalojen käyttämistä jonkinlaisten heijastimien kanssa - todellinen budjettiratkaisu siis - mutta netistä lukemieni huonojen kokemusten tällä viritelmällä kuvaamisen kanssa päätin katsella ihan kuvauskäyttöön tarkoitettuja salamoja. Näitäkin saa Amazonista todella edulliseen hintaan. Esimerkiksi kahden studiosalman, telineen ja erilaisten heijastimien paketti maksaisi 120€. Ei mielestäni ollenkaan paha sijoitus valaistukseen.

Näiden lisäksi tarvitsisin vielä jonkun prime objektiivin kameraani hyvällä valovoimalla ja piirrolla. Tämän ostan mieluusti käytettynä säästäen siinä euroja. Olen päätymässä joku 35mm f/1.8 tai 50mm f/1.8mm joiden hinta pysyy hyvinkin kohtuullisissa summissa käytettynä ja objektiivia tulisi varmasti käytettyä paljon muuhunkin kuin vain kotistudiossa kuvailuun.

Noilla pitäisi päästä hyvin alkuun. Kokonaisbudjetti tulee oleman siis noin 300€. Tulen varmasti informoimaan teitä miten hankinnat ja kotistudion rakennus edistyy - kuvien kera.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

TÄÄ kuulostaa hyvältä!

Iina kirjoitti...

Googlaan amazonin sivut nyt :D Tällasta kotistudioo oon mäkin suunnitellu. Hemmetin siistiä ois, mulla on toinen kämppä tyhjillään ja sinne mahtuis vaikka mitä viritelmiä!

Voisitko linkittää tähän millasen itse tilasit?

galant kirjoitti...

Iina Eleonoora:
Suosittelen! Muutenkin kaikkea valokuvaustavaraa halvalla ja muutakin mielenkiintoista.

Tuo myyjä on poistanut tuon edullisen paketin nyt myynnistä mutta lupaan linkata jos vielä sattuu kohdalle. Helposti löytää vieläkin 50€~ pintaan. Toivottavasti tulisi pian postia...

Iina kirjoitti...

galant - Okei, yritin tossa viimeks tilailla amazonilta, mutta kukaan ei toimittanu suomeen. ://

galant kirjoitti...

Iina Eleonoora:
Amazon.com:issa on juurikin se ongelma ettei kukaan toimita suomeen, Amazon.co.uk onneksi taas suurin osa toimittaa.

Lukijat