sunnuntai 18. syyskuuta 2011
Perjantaina saapui asunnolleni kaveri jonka kanssa oli tarkoitus lähteä Jyväskylään rallisprinttiin. Tarkoituksena oli mennä aikaisin nukkumaan että jaksaa herätä sitten kello 07:00 aamulla ja hypätä rattiin. Kiitos pleikkarin ilta venyi aina viiteen aamulla jolloin jo mietitytti että jaksaako koko tapahtumaan edes lähteä. Siirsin herätystä aina puoli yhdeksään saakka ja unta tulikin oikein ruhtinaalliset kolme tuntia. Se ei silti tuntunut aamulla yhtään kun yhdeksän aikaan starttasin auton pihasta ja lähdimme kohti Jyväskylää ja olimmekin paikalla juuri sopivasti 15 minuuttia ennen starttia (ensimmäinen auto lähti matkaan 12:01).



Kuvauskohteena ralli on kiehtonut minua aina valokuvauksesta innostumiseste lähtien. Kuvaaminen oli jopa hauskempaa kuin odotin ja mielestäni onnistuin hyvin ja sain mitä halusin. Kömpelön ja asetuksia hakevan alun jälkeen pääsin hyvin perille säätöjen kanssa ja sitten vain etsimään hyviä kohtia ja kuvakulmia. Pelkäsin kovasti objektiivini puolesta mutta pelko osoittautui aiheettomaksi kunhan vain kääntyi kameran kanssa ennenkuin auto oli kohdalla tai valitsi kuvauspaikan jossa ei kiviä lentänyt. Parhaimmat kuvauspaikat tosin olivat juuri niitä missä käännyttyää vastaanotti noin 20 erikokoista kiveä selkäänsä.



Ralli oli muutenkin oikein viihdyttävää katsottavaa ja pari todella kovaa kaatoakin päästiin näkemään. Hurjimpana erään vihreän välikoppa Escortin pyöritys kahdeksan kertaa katonkautta ympäri. Parista lyhyemmästä ja yhdestä pitkästä ambulanssitauosta johtuen lähdimme vasta reilusti viiden jälkeen pois paikalta kun aikataulun mukaan palkintojen jako oli kello 16:30. Jalat olivat todella hellinä vielä tänäänkin aamulla 5 tunnin seisoskelun ja kävelyn jälkeen. Lisäksi tietämättömänä olosuhteista olimme vielä kaverin kanssa lenkkarit jalassa. Syy miksi kaikilla muilla oli kummisaappaat oli selvää jo 15 minuutin jälkeen kun kengät hörppi vettä. Osaapahan seuraavalla kerralla varautua.



Kieltämättä pieni rallikärpänen pääsi puraisemaan ja varmasti menen kuvaamaan useamminkin kunhan sopivia tapahtumia löytyy.  Erityismaininnan ansaitsee myös keskisuomen järjettömän kauniit ja jopa huimat maisemat tähän tasaisuuteen tottuneena.

1 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

että mua itkettää kun jäi kaikki rallit väliin täällä sysmässä :( millon oli töitä ja millon kyytiongelmia (ne rallit kun eivät tosiaan kirkonkylän poikki menneet :D ja mun skootteri on sanonut itsensä irti)...

Lukijat